Aktualności

Polski Inkubator Rzemiosła - Edycja 2022

Środa, 25 maja 2022
A
A
A

Głównym celem Programu jest wzmocnienie organizacji rzemieślniczych w zakresie kapitału ludzkiego i społecznego oraz potencjału instytucjonalnego w celu realizacji działań statutowych, w tym dotyczących rozwoju przedsiębiorczości i kształcenia dualnego.

Polski Inkubator Rzemiosła - Edycja 2022

Dotacje w ramach Konkursu są środkami przeznaczonymi na realizację dwóch zadań:

  • Zadanie 1.: Wsparcie instytucjonalne i infrastrukturalne organizacji rzemieślniczych
  • Zadanie 2.: Rozwój i promocja kształcenia dualnego w rzemiośle

Nabór ofert rozpocznie się w dniu 25 maja 2022 roku o godzinie 14:00 a zakończy 20 czerwca 2022 r. o godzinie 14:00.

Projekty mogą być realizowane w terminie od 1 czerwca 2022 r. do 31 grudnia 2023 r.

Maksymalna wysokość dotacji wynosi:

Zadanie 1.: 30 000 zł rocznie (60 000 zł na całe zadanie)

Zadanie 2.: 60 000 zł rocznie (120 000 zł na całe zadanie)

Wniesienie wkładu własnego w ramach składanych ofert nie jest wymagane.

Każda organizacja może złożyć w konkursie dwa wnioski – po jednym na każde zadanie.

Szczegółowe pytania na temat Konkursu Polski Inkubator Rzemiosła Edycja 2022  można kierować w terminie naboru ofert pod numerem telefonu 601-901-327 w godz. 10:00-15:00 od poniedziałku do piątku lub e-mailowo pod adres: pir@niw.gov.pl

 

Źródło i dokumenty do pobrania: https://niw.gov.pl/nasze-programy/polski-inkubator-rzemiosla/edycja-2022/nabor-wnioskow/

Współpracujemy z

Państwowa Inspecja Pracy
Związek Rzemiosła Polskiego
Ochotnicze Hufce Pracy
Kielce
Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji

“Projekt dofinansowany ze środków Rządowego Programu
Polski Inkubator Rzemiosła na lata 2021–2030”

Cech Rzemieślników
i Przedsiębiorców
Branży Spożywczej

ul. Warszawska 34
25-312 KIELCE
Dom Rzemiosła - IV piętro

tel: +48 41 344 11 43
fax:
e-mail: biuro@cech-spozywczy.pl

Godziny otwarcia
  • Poniedziałek 7:00 - 15:00
  • Wtorek 7:00 - 15:00
  • Środa 7:00 - 15:00
  • Czwartek 7:00 - 15:00
  • Piątek 7:00 - 15:00